96 5820 001 - Plaza Mayor, nº 1 03409 La Canyada, Alacant canyada@canyada.es

Gachamiga

Ingredients
  • Un quart de quilo de farina
  • Oli d’oliva,
  • Un cap d’alls,
  • aigua i sal.
Preparació
En una paella es posa oli abundant en el qual es fregeix el cap d’alls i es retira. En aquest oli s’afegeix la farina per donar-li una volta a la paella fins que agafi color, amb cura que no es cremi. A continuació afegir aigua fins que la farina estigui totalment dissolta i quedi amb una consistència mitjana.

S’ha de tenir en compte que la massa que s’obté ha de coure i cal estar remenant contínuament amb la paleta perquè no s’enganxi i
tingui una cocció homogènia. A aquesta massa li afegirem el cap d’alls perquè vagi deixant el
gust i es rectificarà de sal. Quan està adquirint una consistència suficient, se li donen diverses voltes com si fos una truita espanyola.